|
|
Kupus i celer tope kilograme
|
|
Dijeta
|
Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta u svetu, jer je jednostavna i efikasna. U većini slučajeva organizam brzo i dobro reaguje na ovu dijetu čak i ako se sprovodi nekoliko dana, mada se tada više radi o blagom čišćenju organizma nego o dijeti. Uobičajeno je da ova dijeta traje sedam dana ali možete i da je produžite. Na kraju sedmog dana, ako ste se pridržavali uputstva izgubićete 4-7 kilograma, a ukoliko ste izgubili više od 7 kilograma, pauzirajte dva dana pre nego počnete ispočetka. Najvažniji deo dijete je supa od kupusa, celera, luka i mahunarki, a njeni pobornici tvrde da "što se više jede više će i da se smrša". Kupus pomaže da se unište masne ćelije dok se za celer ima manju kalorijsku vrednost od one koju potrošimo dok ga sažvaćemo i svarimo.
SEDMODNEVNI JELOVNIK Supa od kupusa, celera, luka i mahunarki može da se jede kad se oseti glad, a količina nije ograničena. Važno je da je pojedete barem jednom dnevno, a uz nju na trpezi mogu da se nađu i sledeće namirnice:
1. Dan - svo voće osim banana (količina nije ograničena) - nezaslađen čaj, crna kafa i voda
2. Dan: - sve vrste povrća (količina nije ograničena). Pokušajte da jedete lisnato povrće, a izbegavajte boraniju, grašak i kukuruz - za večeru veliki krompir pečen na maslacu - ne jedite voće
3. Dan - voće i povrće po želji (osim krompira)
4. Dan - do 3 banane u toku dana - pijte nemasno mleko koliko želite
5. Dan - 300 - 600 g dinstane govedine - do 6 paradajza - popijte 6-8 čaša vode da bi ste isprali višak mokraćne kiseline iz organizma
6. Dan - dinstana govedina i povrće (u neograničenim količinama)
7. Dan - obaren integralni pirinač - povrće - ceđene voćne sokove
RECEPT Supa od kupusa i celera - velika glavica kupusa - veza celera - 5 velikih glavica luka - 2 zelene paprike - 1 ili 2 konzerve paradajza - kašika sočiva - kašika pšenice - kašika ječma - kašika suvog graška - ljute papričice po želji - malo lista peršuna - malo bibera
* Kupus, celer, papriku i luk iseckajte, dodajte ostale namirnice, posolite, pobiberite, stavite peršun i ljutu papričicu. Prelijte vodom da ogrezne i kuvajte dok povrće ne omekša. |
|
|
|
Beli slez vraća dobar glas
Kandidu izlečite hranom
Pritisak obara beli luk i glog
Disanje za bolje zdravlje
Moćne trave sa Suve planine
Zašto su jednolične dijete mač za dve oštrice?
Kako da intuitivno izaberete jelovnik?
|