|
|
Veselo i uz vežbanje
|
|
Dijeta
|
Piše:N.B.
Ovu dijetu, ne bez razloga, zovu “vesela” jer uz redukovanje ishrane zahteva i svakodnevne fizičke aktivnosti. Dnevne kalorije ograničene su na 1.000, traje 3 dana, sledi pauza od nedelju dana, pa ponovo dijete, ali ciklus ne bi trebalo da traje duže od 3 nedelje. Za to vreme smršaćete od 2 do 4 kilograma. Najvažnije je da zaboravite na slatkiše i da ne jedete posle 19 časova. Svakodnevne fizičke aktivnosti su obavezne (fitnes, trčanje, joga, pilates, šetanja) jer bez njih od dijete nema koristi.
PRIMER TRODNEVNOG JELOVNIKA
1. dan Doručak: - 1 rendana jabuka - 2 kašike muslija - 2 dl toplog mleka (1,6% masti)
Užina: - banana
Ručak: - 150 g boranije - 1 krompir - 50 g rendanog tvrdog sira - glavica crnog luka - 2 šargarepe - kocka pileće supe - kašičica sirćeta - malo kima - kašičica maslinovog ulja - malo soli i bibera * Crni luk sitno iseckajte, a šargarepu na kolutove, pa skuvajte u litru vode sa kockom supe. Pred kraj kuvanja dodajte malo kima i kašičicu sirćeta. Posebno obarite 150 g boranije i krompir. Procedite kuvano povrće iz supe, dodajte boraniju i iseckan bareni krompir, posolite, pobiberite, dodajte kašičicu ulja i pospite rendanim sirom.
Užina: - 2 kriške tosta sa tankim slojem meda
Večera: - kriška crnog hleba ili tanka kriška sira - 2 paradajza - nekoliko listova zelene salate - iseckan peršun, so, biber - malo limunovog soka - kašičica maslinovog ulja * Iseckajte paradajz i zelenu salatu, pospite peršunom, posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Izmešajte i prelijte kašičicom maslinovog ulja.
2. dan
Doručak: - 2 kašike muslija - 1 pomorandža - 1 iseckana jabuka - ½ šolje kiselog mleka * Pomorandžu prepolovite i iz jedne polovine iscedite sok, a drugu oljuštite i sitno iseckajte. Sok pomešajte sa pola šolje kiselog mleka, dodajte 2 kašike muslija i iseckane pomorandžu i jabuku.
Užina: - kriška tosta sa tankim slojem lajt margarina i džema
Ručak: - 150 g fileta oslića - 200 ml kokošje supe - ljuta mlevena paprika i kim - malo iseckanog praziluka - 1 izrendana šargarepa - 40 g integralnih rezanaca - peršun, biber, so * U supu dodajte ljutu mlevenu papriku i kim po ukusu. Kad provri, dodajte praziluk, šargarepu i rezanace. Kuvajte dok testo ne omekša, dodajte iseckane filete oslića i kuvajte još 10 minuta. Začinite peršunom, biberom i posolite.
Užina: - 1 pomorandža.
Večera: - 1 rendana jabuka - malo kupusa ribanca - kašičica maslinovog ulja - so i biber - kriška crnog hleba * Pomešajte jabuku i kupus, dodajte biber i so po ukusu i prelijte kašičicom ulja.
3. dan
Doručak: - 2 kriške ražanog hleba - malo lajt margarina - ½ kašičice džema - malo milerama - peršun * Margarinom i džemom namažite jednu krišku hleba, a drugu mileramom i pospite seckanim peršunom.
Užina: - ½ sveže ceđenog grejpfruta - 2 kašike muslija
Ručak: - 100 g mlevenog mesa - 100 g šampinjona - 7 kašika instant pirea - 2 kašike semenki suncokreta - kašika seckanog peršuna - malo soli i bibera - malo ulja - 1 šargarepa - šolja slane vode * Pomešajte semenke suncokreta sa peršunom, dodajte malo soli i bibera, u to umešajte mleveno meso, napravite 2 šnicle i ispržite na malo ulja. Posebno izrendajte šargarepu i skuvajte u šolji slane vode. Neprekidno mešajući uspite instant pire i kuvajte dok se ne zgusne. Naseckajte šampinjone, izdinstajte na malo ulja, posolite, pobiberite i poslužite uz pire i šnicle.
Užina: - krišku tosta premažite tankim slojem meda
Večera: - 25 g šampinjona - kriška belog sira - kašičica limunovog soka - kašičica ulja - seckani peršun - malo soli i bibera * Šampinjone iseckajte na listiće, dodajte sir isečen na kockice, prelijte sa malo limunovog soka i kašičicom ulja. Posolite, pobiberite i pospite peršunom. |
|
|
|
Ekskluzivno: Diplomata Vladislav Jovanović otkriva: JUL tajni projekat Amerikanaca
Istražujemo: Ko je Izrael Kelman?
Neobično: Bogati Srbin poglavica Indijanaca
Senzacionalno: Kraljica Draga bila muško!
Zavisnost od interneta Srbi u virtuelnoj tamnici
|