Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 356
aktuelno izdanje
Šta staje u šaku zdravlja?
Thinkstock

Stari istočnjački mudraci smatrali su da je za dobro zdravlje i dug vek dovoljno da se za svaki obrok konzumira ona količina hrane koja može da stane u - šaku.
U „Bilju i zdravlju“ dajemo nekoliko dobrih predloga za "šaku zdravlja" u zimskim danima.


Kao jedna od ideja je predlog da uzmete šaku crnih maslina koje štite od raka debelog creva, smanjuju rizik od ateroskleroze i povećavaju dobar holesterol.
Treba znati i da šaka sočiva snižava holesterol, ali i pomaže srcu u prevenciji kardiovaskularnih tegoba. Ima i druge značajne preventivne uticaje...


Šaka oraha, recimo, čisti krv , leči plućne bolesti, jača mišiće i vid, a šaka suvih šljiva poboljšava probavu. Da li ste znali da su bogate kalijumom, magnezijumom i vlaknima, i da su kao takve dobra preventiva protiv konstipacije?


Ovo su samo neki predlozi, a opširnije o tome kako se koriste ove namirnice koje staju u šaku i obezbeđuju dobro zdravlje pročitajte u „Bilju i zdravlju“.


Broj 356